Senaste inläggen

Av Ingela - 20 oktober 2010 11:26

Den här gången är det Kamilla som har en blogcandy.

 

  


Hon tycker att datumet 101010 är så coolt att hon bestämde sig för att ha en blogcandy.
Det är ett hemligt paket, eller man kanske ska säga vätska med ett hemligt innehåll.

Lördag 20:e November, drar hon en vinnare.

/Ingela

ANNONS
Av Ingela - 18 oktober 2010 22:51

Från i torsdags tills idag har LILO på Mollys scrapbooking en tävling som syftar till Paris. Jag har aldrig varit i Paris, men jag hittade andra bra bilder som jag tyckte passade några av utmaningarna.

Nedan är de tävlingarna jag är med i och mina tolkningar.


Genom att jag har skrivit en kommentar i ett av inläggen så är jag även med och tävlar om dessa bokstäver.

  


Det har varit roliga och utmanande bidrag. Känner mig nöjd över min insatts, så nu är det bara att hålla tummarna.

ANNONS
Av Ingela - 18 oktober 2010 22:37

Minns ni den här låten (Vanessa Paradis - Joe Le Taxi 1987)? En låt som faktiskt alltid gör mig på gott humör och jag sjunger med utan att kunna ett ord franska. Så det blir er uppgift här! Sjung med och inspireras av färgerna i låten, rytmen eller något annat.

Berätta vad du inspirerades av när du skapade ditt alster.

 

Jag blev inspirerad av det svart/vita i låten, så jag har gjort en LO i svart/vitt.

 

  


  

Av Ingela - 18 oktober 2010 22:33

Nu inspireras vi av Caths snygga kort. Så scraplifta (härma efter) Caths kort. Det ska synas att du utgått från hennes kort men du får så klart sväva iväg åt egna håll för att få till din personliga stil.

  


Min katt Amber har varit och träffat en hane i en vecka, så jag passade på att göra ett kort till henne som tack för att hon fick vara där.
Jag har embosat några katter i svart på ett rosa papper. Sen satt ett blått band med vita stjärnor på, några rosa tygblommor och ett tygblad med lite silver på. Lite bling i ena hörnet.

    

Av Ingela - 18 oktober 2010 22:30

Klart att alla måste få chansen att skapa utifrån Momas, i mitt tycke, urläckra skisser! Det här blir en lite klurigare utmaning. Moma har skapat skisser där man även kan inspireras av färgerna i skissen.

  

 

Jag valde att arbeta med samma färger, men kastade om dem lite och gjorde det till mitt egna. Gul bakgrund. På det gråa pappret står det om den turkiska matkulturen, bården ovanför texten är ett papper med kaffebönor på. Sen är det tre bilder med den maten de serverade på hotellet när vi var i Turkiet.

 

  

 

    

Av Ingela - 18 oktober 2010 22:26

Ett bokmärke har man alltid nytta av! På detta bokmärke är enda kriteriet att du har med någon fågel! Klart vi måste ha minst en fågel när vi har Mollytävlingar!
Så en fågel!

 

Ett rött papper som grunden. Skrev ut en dikt om vänskap och gjorde slitna kanter och använt mig av stämpelfärg för att ge en äldre känsla. Målat en duva som har en kvist i näbben med tusch och silverglitter. Skrivit HÄR ÄR DU på ett orange papper. Ett guld snöre med en stjärna på. Några stjärnor högst upp och ett rött band.


  


  

Av Ingela - 11 oktober 2010 15:09

Sitter och sammanfattar och tänker tillbaka på en intensiv med bra vecka.

Förra veckan var det Europeiska dyslexiveckan.
Det började vi med att ha en invignings dag på måndagen på stadsbiblioteket Ängeln i Katrineholm. Det bjöds på frukt och olika utställare. Invigningstal och band som klipptes, jag fick vara med och hålla i bandet (sen skulle de kasta bandet, men det tog jag hand om och ska göra en LO till den, ska bara be att få en bild när jag håller i bandet). Det bjöds även på en föreläsning om skoldatatekets roll är och lite hjälpmedel.
På tisdagen var vi med som representanter för Dyslexiförbundet FMLS och lyssnade på 2 föreläsningar på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm. Första var för lärare och handlade om Språkutvecklingen i vår kommun, intressant. Den andra var att 3 speciallärare berättade om deras verksamhet Lyftet (Duveholmsgymnasiets läs- och skrivstudio), även det var mycket intressant.
På onsdagen var det korta förelsäningar/inföormationer på ca 30 minuter var, detta var mellan 15:00 – 19:00. Mycket intressant information. Jag hade en liten föreläsning om Dyskexiförbundet FMLS och om min väg genom livet som Dyslektiker. De som lyssnade verkade tycka att det var bra.
Torsdagen var vi på Biblioteket i Vingåker. Där blev vi sponsrade med lite fika. Det var några utställare där (Plar Print och Mitt i stan). Där höll jag också en kort föreläsning (samma som på onsdagen).

Det har varit mycket övningar med kören också. I torsdags hade vi generalrepetition i 2 timmar inför mässan i går (söndags). Sen igår (söndags) hade vi sista övningen inför mässan och det var också på ca 2 timmar. Mässan var en folkmusikmässa som heter ”I välsignan och fröjd” av Alf Hambe och Hans Kennemark. Det var alla vuxenkörerna i Katrineholms kommun som samlades och framförde många bra låtar och sen var det en grupp som framförde folkdans. Det var en riktigt häftig upplevelse måste jag säga.

Var även till Norrköping i fredags och hämtade hem vår hemtelefon som har varit på lagning.

Har varit lite sjuk i helgen.

Skrev ju tidigare att det var CC på
Svensk Scrapbooking mellan den 7-10 oktober.
Nedan ser ni resultatet av de som jag hann göra.

Av Ingela - 11 oktober 2010 15:00

Det var många intressanta och roliga uppgifter man kunde göra. Tyvärr så blev inte min helg som jag hade hoppas att den skulle vara, så jag hann inte göra så många som jag hade hoppas på. Men här är resultatet av det jag hann med.

Kort skissen

   
Utifrån skissen valde jag att hålla mig till rött och orange. Hjärtat som är gjort av papper har jag Embossat I LOVE YOU, det andra hjärtat är gjort av pärlor.
  


Kort Liften

   
Har tagit ett kort på Tummeliten. Gjort kanterna så de ska se gamla ut, satt kortet på ett brunt bakgrundpapper. Satte bilden på ett orange papper och gjorde trasiga kanter. Det orange pappret är på ett blommigt orange papper med blommor. Sen är det ett grått och ett vitt papper. Allt detta sitter på ett rött kort. Har klippt ut ett rött band och satt 3 svarta blommiga knappar och i mitten av knapparna är det röd tråd.
  


Mönsterbart

   
Gjort ett kort till min pappa.
Har Embossat ett hjärta med rosor och klippt ut så det ska sybas att det är ett hjärta. Skrivit TILL MIN ÄLSKADE PAPPA först med en guldpenna och sen med svarttusch och detta på ett blått papper med bruna kanter.
Det mönstrade pappret gjorde jag så att jag först punschade ut olika hjärtan på ett vanligt vitt papper. Sen gjorde jag hela papperet rött/rosa med hjälp av en stämpeldyna och sminksvamp. Där jag ville ha ett hjärta satte jag det vita pappret med punschade hjärtan och använde samma stämpeldyna, men nu använde jag mer färg. Har gjort kanterna lite mörkare även på detta papper.
Allt detta sitter på ett ljus turkost papper.
  


Födelsedagspresenten

      
Det är en liten fortsättning på Mönsterbart, även detta ska pappa få (jag ska lägga i ett par strumpor där det står ”Pappa gillar golf”).
Först gjorde jag en låda med lock på, det är samma papper som jag har till grunden av kortet. Runt kanten på locket har jag använt mig att ett rutigt band. Här har jag använt mig av samma hjärta som på kortet, men den här gången har jag en liten ram runt hjärtat och satte den på kanten av locket.
Uppe på locket har jag ritat en golfare (konturerna med svarttusch och färgat det med färgpennor). Jag gjorde kanterna mörkade på bilden och fäste bilden på ett blått papper. Jag klippte med hjälp av en mönstersax en cirkel där jag har glitterlim runt kanten och på det sitter den ritade bilden.
Uppe i högra hörnet är det lite bling och i det översta vänstra hörnet är det en present roset.
  

 

    Tårtbiten

 

  
Det här var en riktigt rolig och utmanande uppgift.
Har efter en bild klippt ut ett mönster på en tårta, använde mig av ett lila papper. I mitten av tårtan har jag ett blått band (jag var osäker om jag skulle ta ett blått eller vitt, men jag tycket det blåa banden såt bättre ut).
Uppe på tårtan har jag 3 blommor, 2 blåa och 1 lila. Har använt lite guld glitterlim på kanterna på blommorna och i mitten av blommorna har jag gula pärlor. Har även fått med lite bling på tårtan.
  


      

Jag känner mig väldigt nöjd med mina resultat.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se