Senaste inläggen

Av Ingela - 1 december 2011 12:44

Igår hade vi julavslutning med den ena kören. Förra året inledde vi en ny tradition med knytis julbord och det valde vi att ha även i år (jag kokade potatisen). I år tyckte de även att vi skulle köpa en klapp för 25-30 kr och byta med varandra. Det jag köpte var ett paket med söta änglar servetter och ett sånt här nedräkningsljus och det jag fick i mitt paket var en fin duk.

Till och med Tomten kom och delade ut paketen, så mysigt.

 

 

Till sommaravslutningen ville jag göra kortet som vi skulle ge till körledaren och den här gången frågade de mig om jag även nu ville göra kortet och självklart ville jag det. Det blev väldigt uppskattat av alla (mycket glitter).

 

 

Tyvärr alltid när jag äter en massa julmat så mår jag illa och det sitter tyvärr i även idag.

 

Kramar

Ingela

ANNONS
Av Ingela - 28 november 2011 14:50

Först fick jag för mig att jag skulle börja storstäda köket och sovrummet, så det gjorde jag, bara småplocket kvar.


Tisdagskvällen ägnades åt den underbara kören Sing for Joy, den ger mig verkligen glädje och styrka att orka med resten av veckan.


Onsdagskvällen ägnades åt den andra kören jag är med VoxNova. Även den här kören är så rolig att vara med i, så roliga diskussioner det kan bli.


På torsdagskvällen var jag och min sambo till Stockholm på theprovning, det var en mycket intressant upplevelse. Det var i ett mysig liten kaffe/the affär vi var i som heter Esters The och Kaffehandel. Smakade ett mycket gott the där med saffran i tyvärr kommer jag inte ihåg vad den hette.


Dags för fredag och helg. Åkte och hämtade upp två ungdomar och åkte till Tärna folkhögskola och träffa en massa trevliga människor för en ungdomsledarutbildning. Intensiv med rolig helg blev det. Åkte hem efter lunchen på söndagen, bl.a p.g.a stormen.


Kören Sing for Joy skulle sjunga på torget och jag hann precis vara med dem och sjunga. Det var så roligt, men det kunde ha varit lite mer folk som lyssnade på oss och sen strulade tekniken lite, men det gör inget.


Efter middagen åkte jag till affären och hämtade ett paket som jag hade fått från min tomte på Julswappen. Så roligt att det äntligen hade kommit och jag blev så glad över mina fina paket, undrar nu bara var det kan vara i dem, får vänta till december med att öppna dem.

  

Cherry var oxå nyfiken på vad jag hade fått.

  

Den fina korgen på bilden har jag fått av min mormor.


Det var verkligen skönt sen på kvällen att bara sitta i soffan och slappa.


Kramar

Ingela

ANNONS
Av Ingela - 20 november 2011 11:46

Tänk så fort tiden går ibland.


Har jobbat en hel del och på den lediga tiden har jag handlat och planerat mina paket till Julswappen.

 

Igår köpte jag det sista och slog även in de sista klapparna till Julswappen. Idag ska jag skicka iväg paketet. Hoppas att det kommer att uppskattas av mottagaren.

I mitten av veckan gav jag ett Tjuvkik på Julswapp bloggen, så här ser den ut.


 


Mer bilder av det jag gjort och skickat i paketen får vänta tills i slutet av december, vill ju inte avslöja mig redan.

 

Oj vad jag längtar till nästa vecka, så mycket roligt som händer.

Måndag, tisdag och onsdag blir adventfixardagar och tisdag blir även tvättdag.

På tisdag kväll blir det körövning med den underbara kören Sing for Joy, sista övningen inför att vi ska ha det första framträdandet som den här kören på söndag. Det är ju skyltsöndag nästa söndag och kören ska stå på en terrass vid torget och sjunga ut över hela torget. Tyvärr så kommer jag nog inte att kunna vara med den dagen.

På onsdag kväll är det körövning med nästa kör, Vox Nova, även de ska sjunga nästa söndag och då kan jag inte vara med de heller.

På torsdag ska jag och sambon till Stockholm på Theprovning. Det är 1½ år sen jag fick den och nu ska vi äntligen iväg på den, ska bli så spännande.

På fredag blir det att packa det sista och sen köra till Tärna folkhögskola och där blir det Ungdomsledarutbildning hela helgen. Hem igen på söndag.

 

Önskar alla en trevlig dag och vecka!

Av Ingela - 3 november 2011 17:37

Det blev snabbare 40 tomtar än vad som var stoppdatumet, så alla fick reda på igår vem man är tomte till. Jag kan ju inte berätta vem det är, eftersom hon kan ju läsa min blogg J

 

Så här ser alla som är med i JULSWAPPEN ut.

 


Och det här är jag, känner mig så söt.

   

 

Ska sätta mig till helgen och lära känna hon jag är tomte till och börja planera lite presenter. Ska bli så roligt, men kan tänka mig att det kan bli lite klurigt också, har en summa som man ska försöka att hålla sig till och 24 paket ska det bli. Jag har till senast den 21 november på mig att få till det.

 

Extra hälsning till alla Tomtar

KramarBilderna har jag lånat från

http://julswappen.blogspot.com/

Av Ingela - 3 november 2011 17:28

Det började förra veckan. På torsdag morgon när jag vaknade så haltade en av katterna (Cherry). Det var bara att ringa och beställa tid till veterinären, fick en tid på fredagen klockan 8:00. Åkte dit med henne och hela besöket tog runt 2 timmar. Först kollade veterinären lite om hon kunde se något, men hon såg inget så hon bestämde att vi skulle ge henne lite lugnande medel. Det fick hon och hon lugnade ner sig väldigt fort. När hon var lugn så blev det 5 röntgenplåtar på tassen hennes, men ingen skada som hon kunde se. Hon kollade på tassen och såg en liten spricka på trampdynan, men var osäker om det var det som var felet, så hon bad en till veterinär att kolla på henne och de kom fram till att det måste vara det som var felet. Hon fick vakna och vi åkte hem.

Ner till apoteket och hämta smärt- och inflammationshämmande medicin till henne. Tänkte att det kommer väl att bli svårt att ge henne sprutan i munnen, men inga problem. Hon tycket om det och ville ha mer, så söt katt.

Efter helgen så var tassen bra igen på henne.

 

På lördag kväll tyckte jag att Candys klo såg kostig ut, den stod rakt upp, men hon tvättade tassen så jag tänkte att hon spretar säkert på klorna.

På söndag morgon såg jag att något inte var bra med klon och att den verkligen stod rakt upp.

I måndags var det bara att ringa veterinären igen och be att få en tid. Då fick jag samma dag vid 10:30. Jag hade samma veterinär som i fredags. Hon konstaterade att det verkade som att klon var av och hon skulle nog få ta bort den. Jag fick lämna Candy kvar i några timmar.

Jag åkte tillbaka sen vid 15:00 som hon hade sagt. Strax efter 16:00 kom hon ut till mig och sa att det hade varit lite svårt att väcka henne igen och att hon var lite kall och låg på värmedyna och fick värmedropp. De hade tagit bort klon och hon ska ha samma medicin som den andra katten fick. Sen vid 17:30 fick jag äntligen åka hem med henne.

Stackaren hade fått ett stort blått bandage på tassen som hon inte alls tyckte om och hon hade så svårt att gå med den. Efter några timmar hemma och efter att ha haft tassen i vattnet mycket så lyckades hon skacka av sig den, så det var bara att ta på henne struten. Tyckte så synd om henne, hon kan inte äta eller dricka vatten med stuten så i tisdags försökte jag på tag på en annan krage till henne, men det fanns inga. Då kom min svärmor på att jag kan klippa sönder en nylonstrumpa och trä på tassen, det gjorde jag och knöt även fast struman runt hennes mage, den får sitta där ett tag, men inte hela tiden.

Hon verkar inte ha så ont i alla fall.

 

Sen har min sambo varit borta från söndag morgon till tisdag kväll. Jag har jobbat igår och idag och ska även jobba imorgon.

 

Så det är mycket som har hänt nu de senaste dagarna.

Är så orolig när något händer mina små katter.

Av Ingela - 23 oktober 2011 13:54

Jag har nu anmält mig till Mindis Julswapp. Det är första året som jag är med. Förra året så fick jag syn på det på en av bloggarna som jag följer och tänkte att nästa år ska jag nog vara med, för det verkar så roligt. Att varje dag från den 1 december till 14 december får öppna en liten klapp.

 

För att vara med i det här så ska man:

  • Först får man reda på vem man ska vara tomte till och ska läsa på vad den tycker om.
  • Sen ska man leta 24 julklappar som passar personen.
  • Sen ska man slå in 24 små paket och markera dem 1-24.
  • Efter det ska man lägga allt i en kartong och posta det till den man är tomte till innan den 21 november.

 

  • När allt detta är klart är det bara att vänta på sina paket.
  • För varje dag som man öppnar sina paket ska man ta kort på dem och lägga ut det på Julswapp bloggen och sen på sin blogg.
  • Man ska gissa vem som är sin tomte.

 

Det verkar så spännande. Men det är lite att göra också, inte vara att njuta (men jag tror det är mest att njuta).

 

/Ingela

Av Ingela - 22 oktober 2011 14:28

Jag vill passa på att hälsa vår nya katt välkommen till oss.

Får jag presentera (N) Purplehaze Off Limit.


   

Hon flyttade till oss 10 oktober.

Det är en riktigt prinsessa och en bestämd liten dam.

Av Ingela - 22 oktober 2011 14:12

Även i år höll Svensk Scrapbooking en Födelsedags-CC.

Jag deltog i några tävlingar.

 

Utmaning, Skissmarathon

Nedan finns 6 skisser, 3 för kort och 3 för LO. Det skall synas att skissen ligger till grund för ditt alster

Jag valde att vara med i alla 3 LO och 1 kort.

 

Kortskiss 2

 

Mitt resultat blev:

Time for cake!

Ett lila kort, med 4 olika rutor. Stämplade Time for cake på ett av papprena. Stämplade Cupcake på ett annat papper och färgglade dem med tuschpennor.

 

 

LO-skiss 1

Mitt resultat blev:

 

En bild på min katt Cherry. Hon sitter alltid så speciellt.

Ett grått papper med en blomma på fick bli grunden.

3 olika färgade papper som har samma storlek som kortet.

Skrev ut texten på datorn och klippte ut och klistrade på LO:n.

 

 

LO-skiss 2

 

Mitt resultat blev:

Tyckte bilden passade så bra, min katt Amber som sover vid en ölburk och ciderburk.

Rivit 4 pappersremsor som jag fäste under kortet.

Skrivit med färgpenna och mall, även dragit streck runt hela LO med samma penna.

 

 

LO-skiss 3

 

Mitt resultat blev:

Alla Hjärtans Dag bukett från min älskade.

Ett mönstrat papper som grund. Stämplat lite hjärtan på pappret.

Skrev ut ”Kärlek” från datorn och skar en lång remsa av det.

Skrev ”ALLA HJÄRTANS DAG 2010” För hand på ett orange papper.

Satte bilden på ett svart papper som man bara ser lite av.

Sydde ihop bilden och det röda pappret med lite röd tråd.

 

 

Fem bilder - LO

Skapa en LO med 5 bilder på. Tema, färg och form väljer du fri

Mitt resultat blev:

Här tyckte jag att det passade så bra med mina fem buketter som jag fick när jag tog examen som ”Hälsoutvecklare”.

Examen är guldiga klistermären, 2010 är svart klistermärkes bokstäver och ”Hälsoutvecklare för arbetslivet” skrev jag för hand.

Bilderna fick rundade hörn.

 

 

Partyväskan - Alter

Skriv ut mallen på nästa sida och skapa en partyväska efter eget tycke och smak. Klipp längs de heldragna linjerna och vik vid de prickade. Den prickade linjen märkt B viks innåt för att få toppen

platt. Fliken i botten fästs i skåran på motsvarande sida. Handtaget fästs på väskans båda kortsidor. Dekorera fritt!

 

Den här började jag att arbeta med, men den blev inte så bra och jag viste inte hur jag skulle dekorera den. Den fick inte vara med i tävlingen.

  


Tack för titten

/Ingela

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se