Direktlänk till inlägg 3 november 2011

Oj oj oj…. Ibland händer det mycket saker omkring en

Av Ingela - 3 november 2011 17:28

Det började förra veckan. På torsdag morgon när jag vaknade så haltade en av katterna (Cherry). Det var bara att ringa och beställa tid till veterinären, fick en tid på fredagen klockan 8:00. Åkte dit med henne och hela besöket tog runt 2 timmar. Först kollade veterinären lite om hon kunde se något, men hon såg inget så hon bestämde att vi skulle ge henne lite lugnande medel. Det fick hon och hon lugnade ner sig väldigt fort. När hon var lugn så blev det 5 röntgenplåtar på tassen hennes, men ingen skada som hon kunde se. Hon kollade på tassen och såg en liten spricka på trampdynan, men var osäker om det var det som var felet, så hon bad en till veterinär att kolla på henne och de kom fram till att det måste vara det som var felet. Hon fick vakna och vi åkte hem.

Ner till apoteket och hämta smärt- och inflammationshämmande medicin till henne. Tänkte att det kommer väl att bli svårt att ge henne sprutan i munnen, men inga problem. Hon tycket om det och ville ha mer, så söt katt.

Efter helgen så var tassen bra igen på henne.

 

På lördag kväll tyckte jag att Candys klo såg kostig ut, den stod rakt upp, men hon tvättade tassen så jag tänkte att hon spretar säkert på klorna.

På söndag morgon såg jag att något inte var bra med klon och att den verkligen stod rakt upp.

I måndags var det bara att ringa veterinären igen och be att få en tid. Då fick jag samma dag vid 10:30. Jag hade samma veterinär som i fredags. Hon konstaterade att det verkade som att klon var av och hon skulle nog få ta bort den. Jag fick lämna Candy kvar i några timmar.

Jag åkte tillbaka sen vid 15:00 som hon hade sagt. Strax efter 16:00 kom hon ut till mig och sa att det hade varit lite svårt att väcka henne igen och att hon var lite kall och låg på värmedyna och fick värmedropp. De hade tagit bort klon och hon ska ha samma medicin som den andra katten fick. Sen vid 17:30 fick jag äntligen åka hem med henne.

Stackaren hade fått ett stort blått bandage på tassen som hon inte alls tyckte om och hon hade så svårt att gå med den. Efter några timmar hemma och efter att ha haft tassen i vattnet mycket så lyckades hon skacka av sig den, så det var bara att ta på henne struten. Tyckte så synd om henne, hon kan inte äta eller dricka vatten med stuten så i tisdags försökte jag på tag på en annan krage till henne, men det fanns inga. Då kom min svärmor på att jag kan klippa sönder en nylonstrumpa och trä på tassen, det gjorde jag och knöt även fast struman runt hennes mage, den får sitta där ett tag, men inte hela tiden.

Hon verkar inte ha så ont i alla fall.

 

Sen har min sambo varit borta från söndag morgon till tisdag kväll. Jag har jobbat igår och idag och ska även jobba imorgon.

 

Så det är mycket som har hänt nu de senaste dagarna.

Är så orolig när något händer mina små katter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 19 januari 2012 14:51

            

Av Ingela - 19 januari 2012 14:43

Fredagen den 13 och min syster tog examen från Socionom utbildningen i Örebro.   Dagen började med en långpromenad, frukost och duschen.   Hoppade in i mor och fars bil och åkte mot Örebro, lite stopp efter vägen för att köpa lite korv och mo...

Av Ingela - 1 januari 2012 15:33

  Önskar alla läsare ett riktigt     GOTT NYTT ÅR

Av Ingela - 27 december 2011 19:08

Just nu är jag uppe i Östersund och besöker min underbara mormor. Vi åkte hit i fredags och åker hem nu på torsdag.       Mycket snö har vi och det var en riktigt mysig jul med bara de nära och kära.   Kram till er alla ...

Av Ingela - 18 december 2011 17:54


Eftersom hela familjen inte kan fira jul tillsammans i år, bestämde vi att vi skulle fira en liten julafton igår. Vi träffades hos mor och far och började med lite glögg med rom smak, smarrigt. Sen blev det lite god julmat och som vanligt åt man för ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se